joi, 26 iunie 2008

orez cu dovlecel marinat si ghimbir

un dovlecel destul de mic
orez integral 60 g
ghimbir 1 buc
lamaie 1 (sau otet balsamic 2 linguri)
ulei de masline
Cu cateva ore inainte se taie dovlecelul si se pune la marinat cu o parte din ghimbirul dat pe razatoare, 1-2 linguri ulei de masline si lamaia (sau otetul balsamic). Orezul se pune la inmuiat pentru 30 de min.Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se adauga dovlecelul marinat. Se lasa cateva minute dupa care se adauga orezul. Se lasa 2-3 minute fara sa se adauge apa, dar amestecand bine. Se adauga restul de ghimbir dat pe razatoare si sarea. Apa se toarna putin cate putin pana cand orezul este fiert. (Pentru o aroma deosebita se poate folosii in loc de apa ceai verde japonez - bancha - 2 cani). La sfarsit nu trebuie sa ramana apa deloc.

Niciun comentariu: