sâmbătă, 28 iunie 2008

vanata-testoasa


1 vanata mare
1 felie cascaval
sare
piper
ulei

Se taie vanata in jumatate pe lung. Se fac taieturi in miezul vinetei, suficient de adanci, insa avand grija sa nu se taie si coaja. (Asta da aspectul de carapace de testoasa.) Se taie cascavalul in cuburi foarte mici (aprox. 0,5 X 0,5 cm), astfel incat sa intre in taieturile facute in miezul vinetei. Se sareaza, pipereaza (eu folosesc in locul piperului simplu o combinatie de piper alb, piper negru, piper verde, piper roz -Schinus molle- si ienibahar) si se toarna putin ulei de masline deasupra. Se pune la copt 15-20 de min in cuptor la 180°. Eu am folosit vanata ca garnitura pentru seitanul (facut in casa) prajit.

Un comentariu:

Anonim spunea...

complimenti per il tuo blog! spero che serva a sensibilizzare tante persone del tuo paese.