sâmbătă, 28 iunie 2008

soia cu legume


70-80 g soia lasata la inmuita pentru 8-10 ore
1-2 morcovi
o jumatate de vanata
condimente
sare
ulei de masline

Se curata morcovul si se taie in bucati subtiri. Vanata se curata de coaja si se taie in bucati de aceasi forma ca si morcovul. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun morcovii la prajit. Dupa cateva minute se adauga si vanata. Legumele trebuie sa fie bine facute, dar sa ramana putin crocante. Se presara pieper si sare peste. Cand sunt aproape gata se iau de pe foc si se pun pe o farfuri. In uleiul ramas se pune un catel de usturoi si apoi boabele de soia zdrogite. Dupa cateva minute se adauga putina apa si cat mai multe condimente, astfel incat soia sa devina cat mai gustoasa (pentru mine soia nu are un gust prea placut, de fapt are un fel de non-gust, asa ca mi se pare important sa i se dea un gust, dar asta foarte probabil este doar parerea mea). Se lasa sa fiarba pana cand soia este gata, daca este necesar se adauga apa. Cand soia este gata se lasa tigaia fara capac pentru a se evapora toata apa si cand apa s-a evaporat se adauga legumele si se lasa pe foc inca 3-4 minute. Este o mancare cu un aport proteic important si in acelasi timp foarte gustos.

In locul boabelor de soia se poate folosi okara (partea solida care ramane de la prepararea tofului sau laptelui de soia in casa ). http://en.wikipedia.org/wiki/Okara_(food) http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=glosar&litera=O

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mã bucur sã aflu cã este si asa ceva în blogosfera româneascã. Felicitãri pt blog!