joi, 26 iunie 2008

ciorba de fasole azuki si spanac


Ingrediente: (pt. 2 pers.)
fasole azuki (verde sau rosie) 50 g
spanac fiert 50 g (se pot folosi si frunze de papadie sau laptuca)
ceapa 1
alga kombu 5 cm
ulei de masline 1 lingura
sos de soia (tamari) 2 linguri
sare de mare
Fasolea se pune la inmuiat de seara (trebuia sa stea cam 8-10 ore in apa). Se fierbe fasolea impreuna cu alga (eu aveam un mix de alge, nu doar kombu) pentru 30 de minute. Intre timp intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa. Spanacul dupa ce se spala se caleste rapid intr-o oala doar cu apa ramasa pe frunze dupa care se taie marunt. (Daca se folosesc alte plante care au tulpina mai dura e mai bine sa fie oparite pt 10 min). Cand este fiarta fasolea se elimina alga si se adauga ceapa, spanacul si sosul de soia. Daca este nevoie se mai adauga apa si se lasa sa fiarba pentru inca 10 min.

Niciun comentariu: